Wanneer kan integrale lichaamstherapie iets voor je betekenen?  

Enkele voorbeelden van klachten:
- Stijf aanvoelende of pijn in spieren en/of gewrichten, terugkerende blessures
- Terugkerende hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsklachten
- Ischias
- Stress, burn-out, teveel last ervaren, verminderde weerstand
- PMS (premenstrueel syndroom), overgangsklachten
- Klachten verband houdende met HSP (hoogsensitiviteit)
- Mentale onrust (piekeren, negatieve patronen)
- (Emotionele) instabiliteit
- Problemen in relaties, werk en je weet niet hoe hiermee om te gaan

Wat is integrale lichaamstherapie?
Integrale lichaamstherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, oefeningen, klassieke en energetische massage combineert tot een totale behandeling. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen te behandelen, maar ook tijdens of na een emotioneel of mentaal zware periode heeft de behandeling een krachtige werking.
Tegenwoordig is het onmogelijk om continu in volledige balans te blijven. Overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan onbalans. Ons lichaam kan kleine verstoringen heel goed opheffen, maar bij teveel of te lang durende belasting kunnen blokkades ontstaan. Deze kunnen zich in spieren vastzetten, maar ook in bindweefsel en belemmeren vrije energiedoorstroming.
De behandelingen zijn erop gericht om de oorzaak van de blokkade op te sporen en zo jouw klachten op te lossen of te verlichten. Integrale lichaamstherapie geeft jou ook de mogelijkheid om jouw eigen kwaliteiten te gaan ervaren en te voelen. Zo kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.

Wat kan je verwachten?
De eerste behandeling bestaat uit onder andere uit een intakegesprek waarbij uitgebreid aandacht wordt gegeven aan jouw klacht. Aan de hand hiervan stel ik een diagnose en behandelplan op en deze zal de tweede behandeling met je worden doorgenomen. De behandelingen vinden plaats op een behandelbank. Je kunt hierbij de onderkleding aanhouden en je wordt toegedekt met warme doeken. Je hoeft zelf niets mee te nemen.

Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht. Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van onderstaande technieken:
- Diepe bindweefselmassage
- Triggerpoint therapie
- Accupressuur en meridiaanmassage
- Klassieke massage
- Hollistic Pulsing
- Coaching

Voorbeelden van uitwerkingen
Omdat de behandelingen doorwerken in lichaam en geest, zijn de effecten veelal duurzaam van aard.

- Herstel van lichamelijke klachten en spanningen
- Terugkeer van mobiliteit en ervaren van meer bewegingsvrijheid
- Herstel van chronische klachten
- Ervaren van meer energie, meer rust en vertrouwen  
- Gevoel meer in balans te zijn van lichaam en geest
- Meer bewustzijn van eigen gedrag en de invloed hiervan op anderen

Kosten
Natuurgeneeskundige behandeling van 1 uur: € 55,--

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG en het overkoepelende beroepsregister RBCZ.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Overzicht vergoedingen kan je vinden op de site van de LVNG : https://www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2018Vriendelijk verzoek ik je bij de intake een legitimatiebewijs mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze ontvang je na aanmelding.

  Aanbieder en opgave
  Karin van den Bosch
  T:06-46717112
  M: info@vitaliteitscentrum-Culemborg.nl

Karin van den Bosch


Ik ben geboren in 1965 en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Mijn opgedane kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer ervaar ik als een stevige basis. Contact met mensen heeft altijd centraal gestaan in mijn leven en ik ben gefascineerd geraakt door de rol die mijn eigen gevoelens hebben op de contacten die ik met anderen heb, samen lerend, werkend en levend.

Ik heb enige jaren de opleidingen fysiotherapie en haptotherapie gevolgd en eind 2013 heb ik de hbo-opleiding tot therapeut integrale lichaamsmassage inclusief medische basiskennis afgerond. Ik volg bovendien regelmatig bij-nascholingen ter verdieping als naturrkundig therapeut. Al deze studies geven me, met vallen en opstaan, een fantastische ontdekkingsreis door het menselijk lichaam in al zijn facetten. Zij hebben mij inzicht gegeven dat een betere balans in mijn voelen, denken en handelen een bijdrage levert aan de kwaliteit van mijn leven en dat van anderen.
Mijn passie is om samen met anderen mijn ervaringen, kennis en inspiratie te delen en door te mogen geven. Zo mensen te mogen gaan begeleiden op hun weg naar een vitaler leven. Gebruik makend van de ruimte die er is, heb ik daarom dit Vitaliteitscentrum-Culemborg opgericht.

Tarief integrale lichaamstherapie
Natuurgeneeskundige behandeling van ongeveer 1 uur : € 55,--.
Na de behandeling ontvang je een nota. Deze kan contant worden voldaan of binnen 8 dagen worden overgemaakt. Indien je verhinderd bent, kan je de afspraak tot 24 uur van tevoren annuleren, anders ben ik genoodzaakt het bedrag in rekening te brengen.

Vergoedingen
Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG en het overkoepelende beroepsregister RBCZ.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Vriendelijk verzoek ik je bij de intake een legitimatiebewijs mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze ontvang je na aanmelding.
Overzicht vergoedingen kan je vinden op de site van de LVNG:        https://www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2018

                                                            

Licentienummer LVNG


volgt ivm overstap per 1.1.19

Licentienummer RBCZ

309399R

AGB zorgverlenerscode

90.05741

AGB praktijkcode

90.048949

BTW nummer

L169732150B02

KvK nummer

11029352


Contact
Behandeling is op afspraak, doorverwijzing is niet nodig.
T: 06-46717112
M: info@vitaliteitscentrum-culemborg.nl