Wanneer kan integrale lichaamstherapie iets voor je betekenen?  

Enkele voorbeelden van klachten:
- Stijf aanvoelende of pijn in spieren en/of gewrichten, terugkerende blessures
- Terugkerende hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsklachten
- Ischias
- Stress, burn-out, teveel last ervaren, verminderde weerstand
- PMS (premenstrueel syndroom), overgangsklachten
- Klachten verband houdende met HSP (hoogsensitiviteit)
- Mentale onrust (piekeren, negatieve patronen)
- (Emotionele) instabiliteit
- Problemen in relaties, werk en je weet niet hoe hiermee om te gaan

Wat is integrale lichaamstherapie?
Integrale lichaamstherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, oefeningen, klassieke en energetische massage combineert tot een totale behandeling. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen te behandelen, maar ook tijdens of na een emotioneel of mentaal zware periode heeft de behandeling een krachtige werking.
Tegenwoordig is het onmogelijk om continu in volledige balans te blijven. Overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan onbalans. Ons lichaam kan kleine verstoringen heel goed opheffen, maar bij teveel of te lang durende belasting kunnen blokkades ontstaan. Deze kunnen zich in spieren vastzetten, maar ook in bindweefsel en belemmeren vrije energiedoorstroming.
De behandelingen zijn erop gericht om de oorzaak van de blokkade op te sporen en zo jouw klachten op te lossen of te verlichten. Integrale lichaamstherapie geeft jou ook de mogelijkheid om jouw eigen kwaliteiten te gaan ervaren en te voelen. Zo kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.

Wat kan je verwachten?
De eerste behandeling bestaat uit onder andere uit een intakegesprek waarbij uitgebreid aandacht wordt gegeven aan jouw klacht. Aan de hand hiervan stel ik een diagnose en behandelplan op en deze zal de tweede behandeling met je worden doorgenomen. De behandelingen vinden plaats op een behandelbank. Je kunt hierbij de onderkleding aanhouden en je wordt toegedekt met warme doeken. Je hoeft zelf niets mee te nemen.

Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht. Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van onderstaande technieken:
- Diepe bindweefselmassage
- Triggerpoint therapie
- Accupressuur en meridiaanmassage
- Klassieke massage
- Hollistic Pulsing
- Coaching

Voorbeelden van uitwerkingen
Omdat de behandelingen doorwerken in lichaam en geest, zijn de effecten veelal duurzaam van aard.

- Herstel van lichamelijke klachten en spanningen
- Terugkeer van mobiliteit en ervaren van meer bewegingsvrijheid
- Herstel van chronische klachten
- Ervaren van meer energie, meer rust en vertrouwen  
- Gevoel meer in balans te zijn van lichaam en geest
- Meer bewustzijn van eigen gedrag en de invloed hiervan op anderen

Kosten
Natuurgeneeskundige behandeling van 1 uur: € 55,--

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG en het overkoepelende beroepsregister RBCZ.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Overzicht vergoedingen kan je vinden op de site van de LVNG : https://www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2018Vriendelijk verzoek ik je bij de intake een legitimatiebewijs mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze ontvang je na aanmelding.

  Aanbieder en opgave
  Karin van den Bosch
  T:06-46717112
  M: info@vitaliteitscentrum-Culemborg.nl

Renate van Bakel
Ik zal mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Renate van Bakel.

Ik heb jarenlang gewerkt als personeelsadviseur voor diverse bedrijven. Een brede functie waar ik veel van mijzelf in kwijt kon. Gaandeweg kreeg ik steeds meer belangstelling voor het functioneren van mensen. Wat drijft mensen, waarom doen ze zoals zij doen, wanneer verliezen zij kracht en wat maakt hen weer vitaal?
Ik volgde modules psychologie, een post HBO opleiding aan de Alba academie en ik heb een opleiding tot stress counseling gevolgd. Cursussen op het gebied van Medische basis kennis, Mindfulness, Neuro Linguïstisch Programmeren en coachen met het Enneagram.

Sinds enige jaren werk ik met veel plezier als coach/counselor in mijn eigen praktijk. Ik vind het heel inspirerend om met mensen te werken. Omdat mensen met verschillende en heel uiteenlopende vragen bij mij komen, betekent dat voor mij steeds een nieuwe ontmoeting en altijd maatwerk. Hierdoor blijf ik mijzelf ook ontwikkelen en dat vind ik heerlijk.

Wat is de reden dat ik voor coachen heb gekozen?
Coachen is een prachtige en krachtige manier om inzicht te krijgen in jezelf. Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik? En ook wat wil ik nu echt In mijn leven? Wie ben ik is in dit verband dynamisch bedoeld omdat een mens zich ontwikkelt gedurende zijn/haar leven.
Ik vind het geweldig als mensen weer kapitein op hun eigen schip worden en vitaler en gelukkiger in het leven komen te staan.

Afspraak en vergoedingen
U kunt zonder verwijzing een afspraak maken. Ik word vergoed door een groot aantal zorgverzekeringen. Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en van de SRBAG/ therapeuten. Deze beroepsverenigingen beheren een register van erkende beroepsbeoefenaars. Zij werken aan een permanente verbetering van deskundigheid. Dat gebeurt door jaarlijkse nascholing.

M: info@coachingbewusteigenwijs.nl
W
: www.coachingbewusteigenwijs.nl
T: 06-23577439