Coaching en counseling

Soms heb je een coach nodig in je leven om de eenvoudige reden dat je er alleen niet uitkomt. Je draait al een tijdje met je gedachten in een cirkeltje rond op zoek naar antwoorden, maar je vindt ze niet. Het lukt niet om uit die cirkel te stappen die je gevangen houdt. Dit kan je heel veel energie kosten, zonder dat je het gevoel hebt dat je verder komt. Coachen kan uitkomst bieden en zorgen dat je jezelf persoonlijk ontwikkelt. Dit geeft weer energie, waardoor je jezelf vitaler gaat voelen.
Coachen is gericht op het faciliteren van cognitieve en emotionele gedragsveranderingen, gericht op het bereiken van doelen. En het is gericht op het herstellen van wat zwak is en het versterken van iemands kracht/energie.

Wat ik wil bereiken is dat je weer vitaler wordt en in je eigen kracht of energie komt. Ieder mens draagt eigen wijsheid in zichzelf. Ik ga met jou op pad om die eigen wijsheid te vinden. Dit geeft inzicht. Door dit inzicht wordt je bewuster van je eigen gevoelens en gedachten, waardoor je beter in staat bent om keuzes te maken die bij jou passen. Dit gebeurt enerzijds door het verhelderen en verdiepen van je vraag, anderzijds door het stellen van doelen. Mogelijkheden en alternatieven worden onderzocht.

Wanneer coaching/counseling?
• Bij stress, overspannenheid, burn-out ofverlies van vertrouwen in eigen kunnen
• Problemen bij ingrijpende gebeurtenissen
• Assertiviteitsproblemen
• Zingevingvraagstukken
•Ontdekken van je passie, kwaliteiten en uitdagingen
•Communicatieve vaardigheden
•Loopbaan vragen

Ik maak gebruik van diverse methoden en technieken tijdens het coachen. Bijvoorbeeld: NLP, TA, het Enneagram , Kernkwaliteiten en Mindfulness. Het belangrijkste vind ik dat het bij jou past. Zodat jij er iets mee kan.

Aanbieder en opgave
Renate van Bakel
T: 06-23577439
M: [email protected]