Wanneer kan integrale lichaamstherapie iets voor je betekenen?  

Enkele voorbeelden van klachten:
- Stijf aanvoelende of pijn in spieren en/of gewrichten, terugkerende blessures
- Terugkerende hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsklachten
- Ischias
- Stress, burn-out, teveel last ervaren, verminderde weerstand
- PMS (premenstrueel syndroom), overgangsklachten
- Klachten verband houdende met HSP (hoogsensitiviteit)
- Mentale onrust (piekeren, negatieve patronen)
- (Emotionele) instabiliteit
- Problemen in relaties, werk en je weet niet hoe hiermee om te gaan

Wat is integrale lichaamstherapie?
Integrale lichaamstherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, oefeningen, klassieke en energetische massage combineert tot een totale behandeling. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen te behandelen, maar ook tijdens of na een emotioneel of mentaal zware periode heeft de behandeling een krachtige werking.
Tegenwoordig is het onmogelijk om continu in volledige balans te blijven. Overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan onbalans. Ons lichaam kan kleine verstoringen heel goed opheffen, maar bij teveel of te lang durende belasting kunnen blokkades ontstaan. Deze kunnen zich in spieren vastzetten, maar ook in bindweefsel en belemmeren vrije energiedoorstroming.
De behandelingen zijn erop gericht om de oorzaak van de blokkade op te sporen en zo jouw klachten op te lossen of te verlichten. Integrale lichaamstherapie geeft jou ook de mogelijkheid om jouw eigen kwaliteiten te gaan ervaren en te voelen. Zo kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.

Wat kan je verwachten?
De eerste behandeling bestaat uit onder andere uit een intakegesprek waarbij uitgebreid aandacht wordt gegeven aan jouw klacht. Aan de hand hiervan stel ik een diagnose en behandelplan op en deze zal de tweede behandeling met je worden doorgenomen. De behandelingen vinden plaats op een behandelbank. Je kunt hierbij de onderkleding aanhouden en je wordt toegedekt met warme doeken. Je hoeft zelf niets mee te nemen.

Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht. Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van onderstaande technieken:
- Diepe bindweefselmassage
- Triggerpoint therapie
- Accupressuur en meridiaanmassage
- Klassieke massage
- Hollistic Pulsing
- Coaching

Voorbeelden van uitwerkingen
Omdat de behandelingen doorwerken in lichaam en geest, zijn de effecten veelal duurzaam van aard.

- Herstel van lichamelijke klachten en spanningen
- Terugkeer van mobiliteit en ervaren van meer bewegingsvrijheid
- Herstel van chronische klachten
- Ervaren van meer energie, meer rust en vertrouwen  
- Gevoel meer in balans te zijn van lichaam en geest
- Meer bewustzijn van eigen gedrag en de invloed hiervan op anderen

Kosten
Natuurgeneeskundige behandeling van 1 uur: € 55,--

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG en het overkoepelende beroepsregister RBCZ.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Overzicht vergoedingen kan je vinden op de site van de LVNG : https://www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2018Vriendelijk verzoek ik je bij de intake een legitimatiebewijs mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze ontvang je na aanmelding.

  Aanbieder en opgave
  Karin van den Bosch
  T:06-46717112
  M: info@vitaliteitscentrum-Culemborg.nl

Coaching en counseling

Soms heb je een coach nodig in je leven om de eenvoudige reden dat je er alleen niet uitkomt. Je draait al een tijdje met je gedachten in een cirkeltje rond op zoek naar antwoorden, maar je vindt ze niet. Het lukt niet om uit die cirkel te stappen die je gevangen houdt. Dit kan je heel veel energie kosten, zonder dat je het gevoel hebt dat je verder komt. Coachen kan uitkomst bieden en zorgen dat je jezelf persoonlijk ontwikkelt. Dit geeft weer energie, waardoor je jezelf vitaler gaat voelen.
Coachen is gericht op het faciliteren van cognitieve en emotionele gedragsveranderingen, gericht op het bereiken van doelen. En het is gericht op het herstellen van wat zwak is en het versterken van iemands kracht/energie.

Wat ik wil bereiken is dat je weer vitaler wordt en in je eigen kracht of energie komt. Ieder mens draagt eigen wijsheid in zichzelf. Ik ga met jou op pad om die eigen wijsheid te vinden. Dit geeft inzicht. Door dit inzicht wordt je bewuster van je eigen gevoelens en gedachten, waardoor je beter in staat bent om keuzes te maken die bij jou passen. Dit gebeurt enerzijds door het verhelderen en verdiepen van je vraag, anderzijds door het stellen van doelen. Mogelijkheden en alternatieven worden onderzocht.

Wanneer coaching/counseling?
• Bij stress, overspannenheid, burn-out ofverlies van vertrouwen in eigen kunnen
• Problemen bij ingrijpende gebeurtenissen
• Assertiviteitsproblemen
• Zingevingvraagstukken
•Ontdekken van je passie, kwaliteiten en uitdagingen
•Communicatieve vaardigheden
•Loopbaan vragen

Ik maak gebruik van diverse methoden en technieken tijdens het coachen. Bijvoorbeeld: NLP, TA, het Enneagram , Kernkwaliteiten en Mindfulness. Het belangrijkste vind ik dat het bij jou past. Zodat jij er iets mee kan.

Aanbieder en opgave
Renate van Bakel
T: 06-23577439
M: info@vitaliteitscentrum-Culemborg.nl