Wanneer kan integrale lichaamstherapie iets voor je betekenen?
Als je je soepeler wilt bewegen dan je nu doet. Je spieren doen pijn of zijn stijf en je loopt steeds tegen blessures op, terwijl je eigenlijk niets geks doet.
Als je je fitter en energieker wilt voelen.
Als je je weerstand wilt verbeteren.
Als je spijsverteringsklachten, steeds terugkerende hoofdpijn, maagpijn of allergieën hebt.
Als je zelfvertrouwen wel wat beter kan.
Als je er genoeg van hebt dat je nog steeds last hebt van dat ongeluk(je) of die minder geslaagde opvoeding.
Als je problemen hebt in je relaties of je werk en je niet weet hoe hiermee om te gaan.
Als je wilt leren hoe je lekkerder in je vel kan zitten.
Als je inzicht wil krijgen in jouw eigen gedrag en de invloed hiervan op jouw omgeving.


Wat is integrale lichaamstherapie?
Integrale lichaamstherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, oefeningen, klassieke en energetische massage combineert tot een totale behandeling. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen te behandelen, maar ook tijdens een emotioneel of mentaal zware periode heeft de behandeling een krachtige werking. Tegenwoordig is het onmogelijk om continu in volledige balans te blijven. Overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan onbalans. Ons lichaam kan kleine verstoringen heel goed opheffen, maar bij teveel belasting kunnen blokkades ontstaan. Deze blokkades belemmeren vrije energiedoorstroming. De behandelingen zijn erop gericht om de oorzaak van de blokkade op te sporen en zo jouw klachten op te lossen of te verlichten.
In eerste instantie kan het confronterend zijn om bewust te worden van jouw eigen blokkades. Deze te voelen en te beleven. Maar door deze bewustwording heb je de mogelijkheid om jouw klacht op te heffen of te verlichten. Integrale lichaamstherapie geeft jou ook de mogelijkheid om jouw eigen kwaliteiten te gaan ervaren en te voelen. Om jouw eigen kern en kracht te ervaren.


Zo kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.


Wat kan je verwachten?
De eerste behandeling bestaat uit onder andere uit een uitgebreid intakegesprek waarbij uitgebreid aandacht wordt gegeven aan jouw klacht. Hierna kan een observatie en start van de behandeling volgen.
Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op en deze zal de tweede behandeling met je worden doorgenomen.
Ik ga op zoek naar de oorzaak van de klacht. Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van de vijf elementenleer vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze, coachingstechnieken, meridiaanmassage, klassieke massage en Hollistic Pulsing.

De behandelingen vinden plaats op een behandelbank. Je kunt hierbij de onderkleding aanhouden en je wordt toegedekt met warme doeken. Je hoeft zelf niets mee te nemen.


Kosten
Natuurgeneeskundige behandeling , ongeveer 1 uur: € 55,--.

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG. Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Voor het overzicht 2019: www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2019
Vriendelijk verzoek ik je bij de intake uw zorgverzekeringspas  mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze mail ik na het maken van de 1e afspraak.

Aanbieder en opgave
Karin van den Bosch
Telefoon: 06-46717112
of mail: [email protected]