Wanneer kan integrale lichaamstherapie iets voor je betekenen?  

Enkele voorbeelden van klachten:
- Stijf aanvoelende of pijn in spieren en/of gewrichten, terugkerende blessures
- Terugkerende hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsklachten
- Ischias
- Stress, burn-out, teveel last ervaren, verminderde weerstand
- PMS (premenstrueel syndroom), overgangsklachten
- Klachten verband houdende met HSP (hoogsensitiviteit)
- Mentale onrust (piekeren, negatieve patronen)
- (Emotionele) instabiliteit
- Problemen in relaties, werk en je weet niet hoe hiermee om te gaan

Wat is integrale lichaamstherapie?
Integrale lichaamstherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, oefeningen, klassieke en energetische massage combineert tot een totale behandeling. Hierdoor is een breed scala aan spier- en gewrichtspijnen te behandelen, maar ook tijdens of na een emotioneel of mentaal zware periode heeft de behandeling een krachtige werking.
Tegenwoordig is het onmogelijk om continu in volledige balans te blijven. Overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan onbalans. Ons lichaam kan kleine verstoringen heel goed opheffen, maar bij teveel of te lang durende belasting kunnen blokkades ontstaan. Deze kunnen zich in spieren vastzetten, maar ook in bindweefsel en belemmeren vrije energiedoorstroming.
De behandelingen zijn erop gericht om de oorzaak van de blokkade op te sporen en zo jouw klachten op te lossen of te verlichten. Integrale lichaamstherapie geeft jou ook de mogelijkheid om jouw eigen kwaliteiten te gaan ervaren en te voelen. Zo kan je keuzes gaan maken die bij jou passen.

Wat kan je verwachten?
De eerste behandeling bestaat uit onder andere uit een intakegesprek waarbij uitgebreid aandacht wordt gegeven aan jouw klacht. Aan de hand hiervan stel ik een diagnose en behandelplan op en deze zal de tweede behandeling met je worden doorgenomen. De behandelingen vinden plaats op een behandelbank. Je kunt hierbij de onderkleding aanhouden en je wordt toegedekt met warme doeken. Je hoeft zelf niets mee te nemen.

Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht. Tijdens de behandeling maak ik onder andere gebruik van onderstaande technieken:
- Diepe bindweefselmassage
- Triggerpoint therapie
- Accupressuur en meridiaanmassage
- Klassieke massage
- Hollistic Pulsing
- Coaching

Voorbeelden van uitwerkingen
Omdat de behandelingen doorwerken in lichaam en geest, zijn de effecten veelal duurzaam van aard.

- Herstel van lichamelijke klachten en spanningen
- Terugkeer van mobiliteit en ervaren van meer bewegingsvrijheid
- Herstel van chronische klachten
- Ervaren van meer energie, meer rust en vertrouwen  
- Gevoel meer in balans te zijn van lichaam en geest
- Meer bewustzijn van eigen gedrag en de invloed hiervan op anderen

Kosten
Natuurgeneeskundige behandeling van 1 uur: € 55,--

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging de LVNG en het overkoepelende beroepsregister RBCZ.
Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden een therapeutische behandeling geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering.
Overzicht vergoedingen kan je vinden op de site van de LVNG : https://www.lvng.nl/vergoedingenlijst-2018Vriendelijk verzoek ik je bij de intake een legitimatiebewijs mee te nemen.
Ook is het mogelijk alvast een intakeformulier in te vullen en mee te nemen. Deze ontvang je na aanmelding.

  Aanbieder en opgave
  Karin van den Bosch
  T:06-46717112
  M: info@vitaliteitscentrum-Culemborg.nl

Workshop Familieopstelling

Ken je dat? Je loopt al bijna je hele leven tegen dezelfde problemen aan. Steeds voel je je klein in gezelschap, steeds loop je tegen de verkeerde partner aan. Een “familieopstelling” kan inzicht geven en mogelijk uitkomst bieden.

Wat is een familieopstelling?
Een ‘familieopstelling’ laat je zien waar het in jouw leven werkelijk over gaat. Je neemt een kijkje onder de oppervlakte van je leven en ziet wat jou drijft en wat soms ongewild de regie over jouw leven lijkt te voeren. Dit “zien” vindt plaats op het niveau van de ziel.
Met woorden is dat dieperliggende thema onvoldoende uit te drukken, maar diep van binnen weet je dat het klopt. Door een familieopstelling krijg je een helder inzicht in het thema dat op dit moment in jouw leven speelt. Je leert zien waar het zijn oorsprong vindt binnen jouw gezin van herkomst.
Door dit ten volle onder ogen te zien en dit zonder voorbehoud te nemen zoals het is, geef je het vaak onbewuste verzet ertegen op en maak je van binnen ruimte voor liefde en mededogen. Het nieuwe innerlijke beeld wat dan ontstaat, geeft je ruimte voor een volgende stap in het proces van het betreffende thema.

Thema's en vragen kunnen in relatie staan tot:
- langdurig terugkerende problemen.
- het idee geen plek te hebben in groepen of gezelschappen.
- moeite hebben om je te verbinden met mensen en dingen.
- een individueel thema.

Heb je hulp nodig rondom één van deze thema’s? Neem dan gerust contact met mij op voor een kennismaking.

Doorlopende groep

Vanaf 15 april start ik bij voldoende aanmelding een zgn doorlopende groep. Dit betekent dat we om de paar weken bij elkaar komen. In een doorlopende groep kan elk gewenst moment ingestoken worden. De tweede avond staat gepland op  20 mei. Op deze avonden kunnen persoonlijke thema’s aan de orde komen, maar ik werk ook graag met vaste thema’s . Een van deze thema’s gaat over het “verlangen” . In een opstelling kan in beeld gebracht worden wat je verlangen is en waardoor je belemmerd wordt om dit verlangen ook echt te leven. Een ander thema behelst het vinden van je eigen innerlijke kracht. Iedereen heeft diep van binnen een krachtbron. Niet zelden wordt deze niet herkent. Allerlei belemmeringen zijn hier debet aan. In een opstellingen wordt dit zichtbaar gemaakt en kan je hier een stap in maken.

Deelname en aanvang
Bij voldoende aanmeldingen voor een groepsopstelling wordt deze georganiseerd.
Een groep bestaat uit circa tien personen, er wordt gestreefd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen. Als je grondig aan een persoonlijk thema wilt werken is het raadzaam meerdere avonden deel te nemen.

Kosten
De kosten bedragen voor één avond € 30,00 en voor 5 avonden € 120,00 inclusief koffie en thee.

Aanbieder en opgave
Gert Blom
T: 06-51506170

gert@familie-opstellingen.net

www.familie-opstellingen.net